ETIM Classificatie

Datakwaliteit wordt steeds belangrijker. Standaards in product datamanagement zijn een noodzaak om de steeds groter wordende productdatabases makkelijk toegankelijk te maken voor de gebruiker. Deze noodzaak wordt onderstreept door de snelle groei van assortimenten, door een toename van de informatiebehoefte per product, maar ook door een kortere product life cycle en een snellere ‘time to market’. Bedrijven kennen steeds meer strategisch belang toe aan productgegevens van goede kwaliteit. ETIM kan hier een belangrijke rol in spelen.

In onderstaande video leggen Michan Katerbarg (Wavin) en Roy Leenders (ABB) uit wat de voordelen van ETIM zijn voor de bedrijfsvoering.

 

Download de folder over ETIM en het stappenplan (specifiek voor fabrikanten).

Waarom ETIM?

  • Verhoging van uw datakwaliteit, omdat data op een uniforme manier wordt vastgelegd;

  • Efficiëntere communicatie, omdat iedereen altijd over dezelfde data praat;

  • Voorkomen van dubbel werk, omdat data maar één keer wordt ingevoerd;

  • Medium- en fabrikantneutraal, waardoor data probleemloos uitwisselbaar is;

  • Minder foutieve bestellingen, waardoor uw faalkosten worden geminimaliseerd.

Wat is ETIM?

ETIM is het model waarbinnen producten eenduidig worden geclassificeerd in productklassen en van kenmerken en kenmerkwaarden worden voorzien. ETIM is beschikbaar in 12 talen, waardoor data makkelijk kan worden omgezet naar een andere taal. Zo kunt u data op één centrale plek beheren en naar klanten in binnen- en buitenland distribueren. Dankzij de conversietool ETIM UP kan data eenvoudig omgezet worden naar de nieuwste versie van ETIM. Met ETIM MC kunnen geometrische kenmerken toegevoegd worden aan producten, waarmee vervolgens 3D-objecten kunnen worden gegenereerd.

Voor wie is ETIM?

De classificatie wordt gebruikt door de gehele keten in de bouw-, installatie- en maritieme sector, waaronder fabrikanten, groothandels en installateurs.

Voor fabrikanten is het van groot belang dat hun producten in het stambestand van de groothandel staan en snel worden gevonden. Als deelnemer van ETIM kunnen fabrikanten meebepalen welke kenmerken en eigenschappen aan producten moeten worden toegevoegd. Bekijk hier de folder voor fabrikanten.
Groothandels kunnen volgens de classificatie van fabrikanten een structuur maken in hun stambestand. Dankzij ETIM leidt de zoekstructuur naar de juiste selectie van producten, ook bij verschillende aanbieders. Daarmee zijn de gegevens beschikbaar voor het eigen verkoopinformatiesysteem en de webshop.
Voor installateurs en bouwbedrijven is het van groot belang dat data geclassificeerd volgens ETIM beschikbaar wordt aangeleverd. Deze data kan vervolgens gebruikt worden door de gehele keten. Zo is de juiste informatie voor de gehele levenscyclus van technische producten beschikbaar en wordt het bestelproces vergemakkelijkt.

Structuur classificatiemodel

Producten worden als volgt geclassificeerd:

Lidmaatschap ETIM

ETIM is een open standaard; dat wil zeggen dat de standaard gratis gebruikt kan worden. Als u inspraak wil hebben in de standaard, moet u deelnemer worden. Lees hier meer over lidmaatschap van ETIM Nederland. 

Lees verder:

ETIM Modelling Classes

ETIM UP

ETIM International

Blijf up to date

ETIM Nederland voor Classificatie logo


Laden...