Over ons

Ketenstandaard is het platform dat twee standaards biedt voor het classificeren van technische producten (ETIM) en elektronische datacommunicatie (SALES Standaard) voor de bouw-, onderhouds- en installatiesector. Er zijn ruim 2.400 bedrijven en vestigingen aangesloten, waaronder beheerders van vastgoed, zoals woningcorporaties, bedrijven actief in het onderhoud van vastgoed, bouw- en installatiebedrijven werkzaam in woning-, utiliteit-, infra- en scheepsbouw en groothandels en fabrikanten die producten leveren aan de sector.

Ketenstandaard richt zich continu op een goede toepasbaarheid van de standaards door er samen met deelnemers voor te zorgen dat deze aansluiten op werkprocessen nu en in de toekomst. Daarnaast wordt afstemming met aanpalende standaarden nationaal en internationaal gestimuleerd.

Het belang van (informatie)standaards

Standaarden zijn noodzakelijk voor bedrijven om (bedrijfs)processen efficiënter, goedkoper en makkelijker te laten verlopen. Vergaande integratie van informatie- en goederenstromen is een voorwaarde voor een winstgevende en duurzame sector. De mogelijkheden die de zich snel ontwikkelende informatietechnologie biedt, moeten in de sector worden geïntegreerd om verder te komen. Een snelle, efficiënte en foutloze informatie-uitwisseling is een voorwaarde om aan de vraag van de gebruiker te blijven voldoen.

Hiervoor is het noodzakelijk dat betrokken partijen één (elektronische) taal spreken, vastgelegd in open informatiestandaards. Zo kan informatie systeemonafhankelijk worden uitgewisseld tussen de softwaretoepassingen die partijen in de keten gebruiken. Door toenemende globalisering in de sector wordt het steeds belangrijker dat deze standaards aansluiten op internationale standaards in de sector.

Het team van Ketenstandaard Bouw en Installatie bestaat uit:

Rien Wabeke (directeur)
Maurice van Dort
Herman Drenth
Jos Hebing
Luuk d'Hooghe
Gabi Jongste
Jeroen van der Holst
Desirée Schuurman
Anneke Van Haegenbergh

Lees verder:

Bestuur - Adviesraad - Commissies - Samenwerking - Geschiedenis

Blijf up to date

We versturen regelmatig nieuwsbrieven met interessante interviews, klantcases, en updates rondom de standaards. Niks missen? Schrijf u hieronder in!


Laden...