ETIM erkend door BuildingSmart International

11 april 2017

BuildingSmart International erkent de ETIM standaard als de wereldwijde standaard  voor productclassificatie. Dat betekent dat informatie beter kan worden uitgewisseld met BIM-modellen. Dat is een grote doorbraak voor de digitalisering van de bouw- en installatiesector en het toepassen van productdata in ETIM.

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van ETIM International kondigden BuildingSmart en ETIM International  aan dat ze nauwer gingen samenwerken om de open standaarden ETIM en IFC beter op elkaar aan te laten sluiten. Hierdoor wordt informatie beter uitwisselbaar in BIM-modellen. En om deze samenwerking kracht bij te zetten, ondertekenden ze een ‘Memorandum of Understanding’.

Groot gemeenschappelijk belang bij uitbreiding naar ETIM Modelling Classes.

Directeur Erik van Engelen van Uneto-VNI bevestigt dat beide onafhankelijke standaarden goed op elkaar aansluiten. Van Engelen juicht de strategische ontwikkelingen in de bouwketen toe. ‘Vooral bij de uitbreiding van het standaard ETIM-datamodel hebben we een groot gemeenschappelijk belang. Daarmee wordt het mogelijk om producten als 3D-objecten te modelleren. Daarnaast zal ETIM een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de BuildingSmartDataDictionary.’

Een echte standaard wordt breed gedragen.

‘Een echte standaard wordt breed gedragen’, zegt Rien Wabeke van Ketenstandaard. Met de erkenning van ETIM door BuildingSmart is dat nu zeker het geval. Nu kunnen we de werelden van BIM en productinformatie in de bouw- en installatiebranche optimaal met elkaar verbinden.


Laden...