Gegevens altijd up-to-date met nieuwe conversietool ETIM UP

8 september 2017

Met ETIM UP kunt u met één druk op de knop uw oude ETIM-versie omzetten in de nieuwste ETIM-versie. Het is niet meer nodig om wijzigingen in een nieuwe ETIM-versie ten opzichte van de oude te analyseren en handmatig de classificatie aan te passen. Voortaan kunt u de oude ETIM-versie uploaden naar ETIM UP en krijgt u het bestand terug in de nieuwe versie.

Het updaten in ETIM UP vindt plaats op basis van vastgelegde mappingregels, die de relatie bepalen tussen de oude en nieuwe classificatie. Wij hebben dat eenmalig gedaan voor alle klassen, kenmerken en kenmerkwaarden voor ETIM 5.0 naar ETIM 6.0 en ETIM 6.0 naar ETIM 7.0 en deze in ETIM UP verwerkt. Eenmalig is dit veel werk geweest. Voortaan zullen we bij ieder goedgekeurd wijzigingsverzoek de bijbehorende mappingregels maken, zodat ETIM UP ook gebruikt kan worden voor de dynamische publicaties.

Het kan voorkomen dat een oude waarde door meer dan één mogelijke waarde vervangen kan worden. Een voorbeeld hiervan is binnen de verlichtingsklassen dat de kenmerkwaarde “Led” wordt omgezet naar “Led uitwisselbaar” of “Led niet uitwisselbaar”. Duidelijk is dat u hier een keuze moet maken. Ook kan de veelvoorkomende kenmerkwaarde “Overig” hiermee worden afgevangen. Als de waarde “Overig” voorkomt en de nieuwe versie voegt een waarde toe, dan wordt er automatisch een voorstel gedaan. Ook hier geldt dat u een keuze moet maken.

Voor wie is ETIM UP bestemd?

ETIM UP is met name bedoeld voor fabrikanten - de partijen die in principe geclassificeerde data leveren. Uiteraard kunnen partijen die de classificatie verzorgen voor de fabrikanten gebruikmaken van ETIM UP. ETIM UP is een service ontwikkeld door Ketenstandaard exclusief voor haar ETIM-leden. ETIM-leden krijgen een inlogcode, waarmee ETIM UP kan worden gebruikt. Tijdens de introductiefase kan iedereen gebruik maken van ETIM UP voor de mapping van ETIM 5.0 naar ETIM 6.0 met een tijdelijke inlogcode. De mapping van ETIM 6.0 naar ETIM 7.0 en van ETIM 7.0 naar de dynamische publicatie is uitsluitend voor deelnemers beschikbaar.

Mail voor aanmelden of vragen naar: etimup@ketenstandaard.nl.

Klik hier om naar de tool te gaan.


Laden...