Publicatie ETIM BMEcat guideline 4.0

12 april 2018

Met enige trots is onlangs de nieuwste versie van de ETIM BMEcat guideline geïntroduceerd door ETIM International. Deze is na lang en uitvoerig overleg met alle betrokken ETIM-landen samengesteld, zodat alle landen van de juiste product- en artikelgegevens kunnen worden voorzien op basis van één formaat.

BMEcat 4.0 is internationaal toepasbaar door het gebruik van landspecifieke uitbreidingen, en ondersteunt ETIM MC en ETIM Dynamisch. De guideline omvat een complete omschrijving van het format, met de bijbehorende XSD. Naast het algemene deel worden in aparte delen de landspecifieke punten beschreven. Hier wordt tevens beschreven wat per land verplicht en optioneel is. Het complete document is hier te vinden.

Classificatie naar een hoger level

Bij het aanleveren van geclassificeerde data is een veelgehoorde opmerking dat niet alle waarden gevuld kunnen worden om diverse redenen. Bijvoorbeeld als er binnen een klasse zowel de diameter (ronde uitvoering) als de lengte én breedte (rechthoekige uitvoering) gevraagd worden. Bij een ronde uitvoering heeft u geen lengte en breedte en bij een rechthoekige uitvoering heeft u geen diameter.

Als uw afnemer toch om een compleet gevuld record vraagt, is dat op te lossen door middel van het meesturen van de “reden geen waarde”. Hiermee wordt de classificatie naar een hoger level getild.

Mogelijke waarden

De volgende waarden kunnen worden meegestuurd:

  • MV: Ontbrekende ETIM-waarde, ETIM voorziet (nog) niet in de door u gewenste waarde
  • NA: Niet van toepassing, zie het voorgenoemde voorbeeld van de diameter en de lengte en breedte
  • UN: Onbekend, wat u moet invullen is voor u (nog) onbekend, kan dus op een later tijdstip gevuld worden

Deze velden kunnen gecommuniceerd worden in zowel het INSBOU004, BMEcat 3.1, BMEcat 4.0 en dit jaar te releasen SALES005 formaat.


Laden...