Ton Borst neemt afscheid als bestuurslid van Ketenstandaard

Ton Borst neemt afscheid als bestuurslid van Ketenstandaard

20 november 2018

Ton Borst heeft aan de wieg gestaan van wat nu de SALES Standaard heet. Op initiatief van Ton vertrok op 10 november 2002 een boot met 50 aannemers voor een tocht over het Alkmaardermeer met als thema “Bouwned brengt vaart in ICT”.

Bij terugkomst tekenden 20 aannemers om deel te nemen aan een pilot voor elektronische communicatie met de groothandel met als titel “S@les in de Bouw”. Dat stond voor Samenwerking tussen @annemers, Leveranciers en Softwarehuizen.

Ton herkende al heel vroeg het belang van ketensamenwerking en wat ICT daarin kon betekenen, en heeft een belangrijke rol gespeeld in het stimuleren van partijen om hier gebruik van te maken. Eerst vanuit de stuurgroep in Alkmaar en omgeving, sinds 2009 als bestuurslid van de stichting S@les in de bouw en vanaf 2015 als lid van het dagelijks bestuur van Ketenstandaard.

Inmiddels is het aantal gebruikers gegroeid tot meer dan 2.400 in bouw- en installatiesector en staan we aan de vooravond van de uitrol naar België. Ton heeft altijd het vertrouwen gehad dat we met de SALES Standaard op weg zijn naar een efficiëntere samenwerking in de bouw. Door te sleuren, te duwen en door te zetten heeft hij een belangrijke rol gespeeld om te komen tot het huidige succes. Peter Koenders, directeur van Koenders Totaalbouw, neemt het stokje van Ton over als vertegenwoordiger van Bouwend Nederland in het bestuur van Ketenstandaard. Wij heten hem welkom als bestuurslid van Ketenstandaard en wensen hem veel succes toe in deze rol!


Laden...