Uniforme richtlijnen voor facturen waarin btw wordt verlegd beschikbaar vanaf SALES005

30 mei 2018

Steeds meer gespecialiseerde bedrijven in vastgoedonderhoud maken gebruik van de SALES Standaard voor het uitwisselen van facturen. 

Voor de arbeidsuren die worden gefactureerd, moet de btw worden verlegd naar de opdrachtgever, zoals een woningcorporatie. Deze draagt de btw vervolgens af aan de fiscus.

Uit een inventarisatie onder deelnemers van Ketenstandaard bleek dat op verschillende manieren met btw verlegd wordt omgegaan. De fiscus controleert hier nauwelijks op, zolang er voldoende btw wordt afgedragen. Echter voor het automatisch verwerken van elektronische facturen moet de wijze waarop btw verlegd wordt weergegeven voor alle facturen gelijk zijn. Daarom is afstemming gezocht met de Europese Norm (NLCIUS) en de Belastingdienst om tot een set uniforme richtlijnen te komen voor het verwerken van facturen met btw verlegd.

Deze uitgangspunten worden toegevoegd aan de SALES Standaard vanaf versie SALES005. Ook de validatietool zal worden aangepast, zodat deelnemers zelf kunnen controleren of een elektronische factuur voldoet aan de richtlijnen.


Laden...