Updates SALES Standaard

2 maart 2018

De SALES Standaard is continu in ontwikkeling. Er zijn weer een aantal interessante updates rondom de release van SALES005, de nieuwe Commissie Techniek en de vastgoedberichten.

SALES005

Er wordt hard gewerkt aan de release van de SALES005. Er zijn nog een aantal RFC’s die worden verwerkt. In de nieuwe versie zijn een aantal verbeteringen opgenomen, waaronder:

  • Er wordt gewerkt met externe codelijsten, bijvoorbeeld voor eenheden (zoals centimeters, dagen, jaren). Voor de factuur komt er bijvoorbeeld een externe codelijst voor soorten kortingen. Het doel van de extensies is het flexibeler maken van de standaard wat tot een langduriger gebruik van een versie leidt;
  • Met het productbericht kunnen ETIM MC kenmerken worden toegevoegd, waarmee SALES005 beter aansluit op BIM;
  • Het wordt mogelijk bijlages en certificaten toe te voegen aan de berichten;
  • De nieuwste versie sluit volledig aan op de Nederlandse wetgeving.

Daarnaast wordt de SALES005 forwards compatible. Door de toevoeging van optionele veldstructuren kunnen updates plaatsvinden zonder dat er een nieuwe versie van SALES uitgebracht hoeft te worden. Dit resulteert uiteindelijk in een flinke tijd- en kostenbesparing.

Commissie Techniek

Op 28 februari is de eerste bijeenkomst van de Commissie Techniek. Deze commissie zal adviezen geven over de meer ICT-gerelateerde zaken, zoals de messageservice en webservices. De commissie rapporteert aan de Commissie SALES.

Vastgoedberichten

Momenteel zijn de vastgoedberichten beschikbaar in bèta-versie. Het is de bedoeling dat de berichten zo snel mogelijk naar een definitieve versie gaan. Omdat de berichten redelijk nieuw en aan veranderingen onderhevig zijn, is er voorlopig een releasebeleid van een jaar vastgesteld; dat wil zeggen dat er ieder jaar een nieuwe release van de berichten komt.


Laden...