SALES Standaard

De SALES Standaard is de berichtenstandaard voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. Door gebruik te maken van de softwareonafhankelijke berichtenstandaard kunnen bedrijven efficiënt en foutloos berichten uitwisselen tussen hun computersystemen. Het gaat om offertes, prijslijsten, condities, productgegevens, orders, opdrachten, orderbevestigingen, pakbonnen en facturen. De berichtenstandaard maakt gebruik van de barcodes van GS1 Nederland en bevat onder meer de vertaling naar XML. Het gebruik van de SALES Standaard is gemeengoed in de bouw en groeit snel in de installatiesector. Bekijk onderstaande video voor ervaringen met het werken met de SALES Standaard van Kristan Branger (manager productiesysteem Van Wijk Vastgoedonderhoud) en Peter Koenders (directeur Koenders Totaalbouw).

Download de folder over de SALES Standaard en het stappenplan.

Lees verder:

Welke berichten zijn er?

Wat krijgt u voor uw lidmaatschap?

Hoe kan ik lid worden?

Wat willen we bereiken?

De klant/opdrachtgever stelt steeds hogere eisen aan zijn gebouw of infraproject. Hij wil steeds meer keuzemogelijkheden, steeds duurzamere oplossingen, die foutloos en snel worden opgeleverd tegen de laagste kosten. Dit vraagt om een integrale visie, samenwerking en kennisdelen. Dit zijn tevens de pijlers van Lean Bouwen, dat gericht is op planning en uitvoering en dat naadloos aansluit op de visie van Ketenstandaard Bouw en Installatie.

Op dit moment worden in de  bouw- en installatiesector nog honderden miljoenen euro’s aan overbodige kosten gemaakt, die relatief snel zouden kunnen worden uitgespaard door gebruik te maken van ICT in de communicatie tussen bedrijven. Veel overbodige kosten ontstaan door fouten in offertes, productgegevens, bestellingen, leverbonnen en facturen. De gevolgen zijn vaak groot, omdat planningen moeten worden aangepast en de uitvoering wordt vertraagd. Een belangrijke oorzaak van fouten is dat iedere partij in de keten de informatie van zijn leverancier opnieuw invoert of opschrijft en interpreteert. In de keten gebeurt dat al snel een paar keer per product.

Voorwaarde om dit te realiseren is dat er een onafhankelijke berichtenstandaard is die door alle bedrijven in de bouw- en installatiesector wordt gebruikt. SALES is die standaard. Gebruik hiervan maakt een snelle, efficiënte en foutloze elektronische informatie uitwisseling tussen bedrijven mogelijk en geeft daarmee het kader aan voor de uitwisseling van artikel- en documentgegevens. De wijze waarop gegevens worden uitgewisseld en de inhoud van de gegevens bepalen bedrijven zelf en is afhankelijk van kosten, strategie en commerciële keuzes.

Ketenstandaard Bouw & Installatie helpt vanuit haar overzicht en kennis van de keten en ICT haar deelnemers bij het maken van de keuzes en het stellen van de prioriteiten en vertaalt deze naar kleine overzichtelijke invoeringsstappen passend bij het bedrijf.

Blijf up to date

SALES Standaard voor communicatie logo

Eenduidige structuur:


Laden...